زندگی نامه [ویرایش]
وی با کسب رتبه دو در سال ۶۳ در آزمون ورودی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در رشته الکترونیک پذیرفته شد.سپس در سال ۶۷ باکسب رتبه نخست در آزمون کارشناسی ارشد رشتهمهندسی هستهای در دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و در نهایت در سال ۷۷ موفق شد که دکترای خود را در رشته علوم و تکنولوژی فناوری هستهای از دانشگاه امیر کبیر دریافت کند. وی پس از استعفا از دانشگاه امیرکبیر به خاطر نبود بستر مناسب برای همکاری وی در سال ۱۳۸۰ به دانشگاه شهید بهشتی پیوست[۲]. و در سال ۸۵ با راهاندازی دانشکده مهندسی هستهای دانشگاه شهید بهشتی به عضویت هیئت علمی آن درآمد[۳]. او نیز در مدرسه راهنمایی شهریار (فعلی) درس خوانده بود .
سوابق علمی [ویرایش]
همراه با دکتر مسعود علیمحمدی، دکترای فیزیک ذرات بنیادی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، از مشاوران ایران در پروژه مهم سزامی بودند.
برگزاری دورههایی چون «کارگاه آموزشی آشنائی با کدهای محاسباتی راکتورهای هستهای» از جمله سوابق دکتر شهریاری بودهاست. یکی از طرحهای مهم دکتر شهریاری، طراحیهای تئوریک مربوط به ساخت نسل جدید راکتورهای هستهای است که بازتاب زیادی نیز در مراکز علمی جهان داشت. او از جمله کارشناسان ارشد مبارزه با کرم رایانهای استاکسنت بود[۴].
در سال ۲۰۱۲ خبرگزاری آسوشیتدپرس نموداری را منتشر کرد که تهیه آن به مجید شهریاری نسبت داده شدهبود و سپس این خبرگزاری اشتباه بودن آن سند را تائید کرد و بیان کرد که از نظر علمی این نمودار اشتباه بودهاست. به گزارش آسوشیتدپرس کشوری که این نمودار را در اختیار این خبرگزاری قرار داده خواهان تاکید بر لزوم توقف پیشرفت برنامه اتمی ایران است.[۵]
ترور [ویرایش]
ترور استادان فیزیک هستهای دانشگاه شهید بهشتی ایران در تهران در ۸ آذر ۱۳۸۹ باعث کشتهشدن یک تن از این استادان شد. این انفجارها برای ترور مجید شهریاری و فریدون عباسی دو تن از استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی انجام شد موجب شهادت مجید شهریاری و مجروح شدن ۲ نفر از همراهان وی شد.
نحوه بمبگذاری [ویرایش]
در تروری مشابه فریدون عباسی هم مورد سوء قصد قرار گرفت اما تروریست ها در این اقدام به نیت شوم خود نرسیدند .این دو حادثه در بلوار ارتش و میدان دانشگاه شهید بهشتی در ولنجک روی داد. به گفته رسانهها افراد موتور سوار با چسباندن یک وسیله انفجاری به خودروی پژو ۴۰۵ دکتر مجید شهریاری او را به شهادت رساندند . به گفته شاهدان عینی دو دستگاه موتورسیکلت با نزدیک شدن به خودروی یکی از اساتید دانشگاه بمبی را به سمت خودرو او پرتاب نموده و سپس از محل حادثه گریختهاند. انفجار دوم نیز با نحوه مشابهی بر روی خودروی پژو ۲۰۶ فریدون عباسی روی داد که او از این انفجار جان سالم به در برد.
واکنشها [ویرایش]
مقامها و رسانههای دولتی ایرانی؛ آمریکا و اسرائیل را مسئول برنامه ریزی و اجرای این انفجارها دانستند . [۶]
۲۶ بهمن ۱۳۹۰ همزمان با بهرهبرداری از دستاوردهای هستهای جدید ایران با حضور محمود احمدینژاد به یاد خدمتهای او، تاسیسات هستهای تهران را به نام «شهید شهریاری» تغییر دادند.
نظرات شما عزیزان: